De grootste dealer van Tuinbanken in België
Gratis levering vanaf 200 euro.
Max. 10€ verzendkosten! 

Impregneren van LUZERN 205X205+15 (19MM)

9001IMG
Merk:
E-Products Europe
€ 150,00

Prijs:

€ 150,00

Informatie over impregneren.


Wat houdt het impregneren in van een blokhut?


Impregneren is een proces waarbij onbehandeld hout wordt behandeld met een impregneermiddel om het hout bestand te maken tegen schimmels en insecten. Dit gebeurt in een installatie waarbij eerst vacuüm wordt getrokken en vervolgens het hout onder hoge druk met het impregneermiddel wordt gevuld. Hierdoor gaat het hout beduidend langer mee dan onbehandeld hout. Let wel op, drukimpregnatie biedt geen bescherming tegen vocht en dient daarom binnen een redelijke termijn nog behandeld te worden met een vochtwerend middel.

Droogtijd van de geïmpregneerde blokhut:


Om een veilig transport te garanderen wordt de blokhut verpakt in plastiek. Na levering dient deze onmiddellijk uitgepakt te worden en op een beschutte, overdekte plek te drogen. Hierdoor kan er geen nieuwe vocht in het hout komen en wordt oppervlakteschimmel voorkomen. Het geïmpregneerde en dus natte hout is dik en gezwollen waardoor de hoekverbindingen en de tand en groef tijdens het monteren soms wat minder goed kunnen passen. Dit is normaal en kan opgelost worden met meegeleverde wetmounters. Hou er rekening mee dat de planken nog erg zullen krimpen (tot meer dan 6mm per plank is mogelijk!) Schrik dus niet indien u bovenaan de blokhut niet overal op dezelfde hoogte uitkomt of indien er nog een opening blijft boven raam of deur. Wanneer het hout helemaal gedroogd is zal alles op niveau zijn.

Het is aan te raden om de droogtijd van geïmpregneerd hout nauwkeurig te volgen, omdat dit afhangt van de weersomstandigheden en de grootte van de blokhut. Het is aangeraden om een periode van een maand tot zes weken uit te trekken voor het drogen van de blokhut voordat je begint met de montage.

Geïmpregneerd hout: beitsen of insmeren met houtolie, is dit noodzakelijk of aangewezen?


Het is niet noodzakelijk om geïmpregneerd hout extra te behandelen met houtolie of beits. Geïmpregneerd hout is al behandeld met een houtbeschermingsmiddel dat diep in het hout dringt en het hout beschermt tegen rotting en insecten. Echter, sommige mensen kiezen er wel voor om geïmpregneerd hout extra te behandelen met houtolie of beits om het hout een bepaalde kleur of uitstraling te geven, of om extra bescherming te bieden tegen weersinvloeden. Dit is dus eerder iets dat aangewezen is.

Productspecificaties:

Algemene kenmerken:
Afmetingen:
Overige kenmerken:
PDF documenten: