De grootste dealer van Tuinbanken in België
Gratis levering vanaf 200 euro.
Max. 10€ verzendkosten! 

Impregnatie van Blokhut Winnipeg XL | 505x385 cm

EP-3055XL-imp
Merk:
Gardenas
Leveringsterm:
Met impregnatie: 6 tot 8 weken
€ 504,15

Prijs:

€ 504,15

Wanneer u een blokhut koopt, heeft u de keuze om deze in onbehandeld hout te laten leveren of te laten impregneren. Het impregneren van een blokhut houdt in dat het hout wordt behandeld met een chemische stof om het te beschermen tegen vocht, schimmel en insecten. Dit kan de levensduur van uw blokhut verlengen en het onderhoud ervan verminderen. In deze tekst zullen we u meer informatie geven over wat impregneren precies inhoudt en waarom het een goede optie kan zijn voor uw blokhut.


Wat houdt het impregneren van een blokhut in?


Impregneren is het verduurzamen van onbehandeld hout met een impregneermiddel. Dit gebeurt in een installatie die eerst vacuüm getrokken wordt en nadien gevuld wordt met impregneermiddel. Tot slot wordt deze vloeistof onder hoge druk in het hout geperst. Tijdens het impregneren wordt het hout bestand gemaakt tegen schimmels en insecten. Hierdoor gaat het hout beduidend langer mee dan onbehandeld hout. Na het drukimpregneren krijgt het hout een goud-groene tint. Let wel op: drukimpregnatie is geen bescherming tegen vocht. U dient dus binnen een redelijke termijn nog de blokhut te behandelen met een vochtwerend middel.


Droogtijd van de geïmpregneerde blokhut


Om een veilig transport te garanderen verpakken wij de blokhut in plastiek. Het is de bedoeling dat u na de levering deze plastiek onmiddellijk volledig verwijdert. Bent u niet van plan om de blokhut in de komende maand op te bouwen, dan raden wij u aan om de planken op te latten in lagen met plankjes tussenin, gestapeld dus, zeker niet los laten liggen! Dit doet u best op een beschutte en overdekte plek zodat het hout door de wind kan drogen en niet opnieuw nat kan worden. Indien u de planken niet op een lat legt, kunnen er ongevaarlijke maar minder fraaie oppervlakteschimmels ontstaan. Het geïmpregneerde en dus natte hout is dik en gezwollen waardoor de hoekverbindingen en de tand en groef tijdens het monteren soms wat minder goed kunnen passen (knellen). Dit is normaal. Dankzij onze meegeleverde wetmounters kunt u de vochtige planken toch monteren en zal alles op zijn plaats vallen. Hou er rekening mee dat de planken nog erg zullen krimpen (tot meer dan 6mm per plank is mogelijk!). Schrik dus niet indien u bovenaan de blokhut niet overal op dezelfde hoogte uitkomt of indien er nog een opening blijft boven raam of deur. Wanneer het hout helemaal gedroogd is, zal alles op niveau zijn. Dankzij de meegeleverde wetmounters kunt u alles onder spanning houden en het hout gecontroleerd helpen zakken. Span regelmatig aan in de eerste weken na montage. Stop dus absoluut NIETS in de openingen boven ramen en deur. Deze openingen zullen verdwijnen met het drogen.

Productspecificaties:

Algemene kenmerken:
Afmetingen:
Overige kenmerken:
PDF documenten:

Bijbehorende producten: