De grootste dealer van Tuinbanken in België
Gratis levering vanaf 200 euro.
Max. 10€ verzendkosten! 


Tuinbanken in Oostende

Je bent op zoek naar een tuinbank. U wilt dat hij mooi is, maar ook functioneel. U wilt dat hij past bij uw ruimte en uw stijl, maar u wilt ook dat hij eeuwig meegaat. En u wilt dat hij betaalbaar is!

Nou, zoek niet verder! We hebben dat allemaal en meer - en we zijn er om u te helpen de perfecte bank voor uw huis en levensstijl te vinden.

Met onze brede selectie van tuinbanken, zult u in staat zijn om de perfecte te vinden voor uw behoeften. Van kleine banken die ideaal zijn voor een kleine ruimte of veranda, tot grote banken waar meerdere mensen comfortabel op kunnen zitten, wij hebben voor ieder wat wils. En ons deskundig vakmanschap zorgt ervoor dat elke bank met zorg wordt gebouwd - u kunt er zeker van zijn dat uw nieuwe bank jarenlang meegaat en er nog steeds zo goed als nieuw uitziet! 

 

Waarom zijn tuinbanken zo populair in Oostende?

De stad Oostende staat bekend om haar tuinbanken. Dat komt omdat de stad een lange geschiedenis heeft als belangrijke havenstad, en het was in Oostende dat houten tuinbanken voor het eerst populair werden.

De eerste tuinbanken waren van hout en werden per boot vanuit Engeland naar Oostende gebracht. De banken werden oorspronkelijk gebruikt door de Engelsen die er woonden, maar ze werden al snel populair bij alle inwoners van Oostende. In de stad woonden toen veel verschillende soorten mensen; velen kwamen uit verschillende landen in Europa en ook uit andere delen van de wereld. Deze mensen brachten hun eigen soorten meubilair mee, waaronder verschillende stijlen stoelen en tafels en tuinbanken die waren gemaakt van materialen als metaal of steen in plaats van hout. Mettertijd werden deze verschillende soorten meubilair deel van het dagelijkse leven in Oostende en maakten ze er een zeer diverse gemeenschap van!
 

Op welke plaatsen worden deze tuinbankjes vooral gebruikt?

 

Het Bloemenfestival

Als u de stad Oostende bezoekt, moet u zeker het jaarlijkse festival "Het Bloemenfestival" bezoeken. Dit festival wordt elk jaar eind mei en begin juni gehouden en viert de rijke bloemengeschiedenis van Oostende. In deze tijd van het jaar is de hele stad bedekt met bloemen - van tuinen tot parken en zelfs de straten zelf!

Maar er is meer dan alleen mooie bloemen op dit evenement. Je kunt ook live muziek verwachten, verkopers van eten en drinken, activiteiten voor kinderen... en tuinbankjes! Ja-tuinbankjes staan overal tijdens dit festival. Waarom? Omdat iedereen weet dat een geweldige manier om te ontspannen is door op een mooi bankje te gaan zitten en naar leuke muziek te luisteren!

Het binnenstadspark

Oostende is een stad die bekend staat om zijn prachtige stranden en zijn relaxte sfeer. Het strand is waar velen van ons graag hun tijd doorbrengen als we in de stad zijn, maar het is niet de enige plek waar we graag ontspannen! In feite zijn er tal van geweldige parken in heel Oostende, en één daarvan is bijzonder: Het Binnenstadpark.

Dit park heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen dagje uit: een speeltuin voor de kinderen, veel bomen voor schaduw en comfort, en zelfs een paar mooie tuinbankjes om op te zitten terwijl je de kleintjes ziet spelen.

Of gewoon overal?

De tuinbank is een belangrijk onderdeel van de Oostendse ervaring. Vanaf het moment dat u aankomt, zult u de bankjes overal opmerken - in parken en bij bushaltes, langs het strand en op het trottoir, voor hotels en restaurants. En als je moe wordt van het rondlopen in de stad? U kunt altijd even gaan zitten met een goed boek of uw favoriete drankje.

In feite is een van onze favoriete manieren om tijd door te brengen in Oostende gewoon op een bankje zitten en kijken wat er gebeurt. We kijken graag naar mensen, maar ook naar andere dingen: straatartiesten en muzikanten, honden die apporteren of aan elkaars kont snuffelen, prachtige bloemen die voor onze ogen bloeien... we kunnen nog wel even doorgaan!

Dus wanneer kom je ons bezoeken?