De grootste dealer van Tuinbanken in België
Gratis levering vanaf 200 euro.
Max. 10€ verzendkosten! 

Hardhouten tuinbanken

Het is belangrijk op te merken dat er vele soorten hardhout verkrijgbaar zijn. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u er een koopt. Eik is bijvoorbeeld een zeer populaire houtsoort omdat het beter bestand is tegen rot en insectenschade dan andere soorten. Ceder heeft ook een prachtig nerfpatroon dat er prachtig uitziet wanneer het gebeitst of naturel wordt gelaten.

Boombank met rugleuning teak
Sparrenbos bank
Sparrenbos bank

€ 195,95

Bank sparrenbos
Bank sparrenbos

€ 256,95

Hardhouten schommelbank
Douglas Bank Xavi 245 cm
Elza relaxbank
Elza relaxbank

€ 1.079,95

Haiti Schommelbank
Meranti teak tuinbank

Houten tuinbanken van hardhout kunnen mooie accenten in uw tuin aanbrengen.

Als u op zoek bent naar een zitje in uw tuin, is hardhout een goede optie. Het is duurzaam, en kan een stijlvol accent aan uw ruimte geven. Hardhout is sterk en gaat vele jaren mee. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden en hebben een prachtige uitstraling.

Verkrijgbaar in een groot aantal soorten en stijlen, kunnen houten tuinbanken u voorzien van rustgevend comfort en duurzaamheid.

Hout is een natuurlijk materiaal dat schoonheid en stijl toevoegt aan uw tuin. Het kan gebeitst of naturel gelaten worden, afhankelijk van uw voorkeur. Houten tuinbanken zijn verkrijgbaar in een groot aantal stijlen en maten, zodat u er een kunt vinden die perfect bij uw buitenruimte past.

Omdat hardhout een natuurlijk materiaal is, is het milieuvriendelijker dan andere materialen. Het is ook veel duurzamer en comfortabeler. En vanwege zijn schoonheid en elegantie zijn hardhouten banken ook zeer stijlvol.

Welke soorten hardhout bestaan er?

Loofhout wordt gewoonlijk in twee categorieën verdeeld: kernhout en spinthout. Kernhout is het donkerdere, dichtere hout dat overblijft wanneer een boom ouder wordt, terwijl spinthout lichter en zachter is. Dit karakter kan worden gebruikt om verschillende soorten hardhout te identificeren.

Bijvoorbeeld, rode eik (Quercus rubra) heeft een lichtgekleurd spinthout maar een donkerbruin of zwart kernhout dat prominenter wordt naarmate de boom ouder wordt.

Een hardhouten tuinbank is een prima investering

Een hardhouten tuinbank is een uitstekende investering. Onze banken zijn gemaakt van massief hardhout, wat betekent dat ze lang meegaan en bestand zijn tegen de elementen. Deze duurzaamheid betekent ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het elk jaar of twee jaar vervangen van uw bank, zoals u zou doen met een plastic model.

Bovendien zijn deze banken stijlvolle stukken die karakter zullen toevoegen aan uw ruimte terwijl ze zowel functioneel als comfortabel zijn - twee functies die ze ideaal maken voor zowat elke buitenlocatie.

Besluit

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om hardhouten tuinbanken. U kunt kiezen uit een verscheidenheid van verschillende houtsoorten, zoals ceder, teak of redwood. Het materiaal voor uw bank zal afhangen van wat u zoekt in termen van duurzaamheid, uiterlijk en kosten. U kunt ook overwegen om gerecycled hout te gebruiken als dat mogelijk is, zodat u minder impact heeft op ons milieu terwijl u toch geniet van een aantrekkelijk meubelstuk!